Якщо ви запланували приготувати манти, а вдома не виявилося яєць, нічого страшного. Адже тісто для мантів можна приготувати і без них. І що цікаво, вийде вони нітрохи не гірше, ніж класичний варіант на яйцях: таким же еластичним і міцним. Замішуємо його заварним методом – почасти саме тому тісто в підсумку виходить міцним і ніжним.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Окріп – 300 мл

Процес приготування:

Як почати готувати тісто на окропі без яєць для мантів? Відміряємо вказану кількість води, додаємо в неї сіль і нагріваємо до стану кипіння.

Поки вода гріється, в широку миску просіваємо потрібну кількість пшеничного борошна. Робимо в ній поглиблення.

Вливаємо в поглиблення окріп невеликими порціями, намагаючись добре промешивать після кожного додавання. Поступово сформується велика заварна крихта.

Окремо поміщаємо в сотейник вершкове масло, нарізане на шматочки, і розтоплюємо його до рідкого стану.

Вливаємо в отриману крихту рідке масло і перемішуємо. Коли заважати ложкою буде вже важко, викладаємо отриману масу на стіл вимішуємо її руками, щоб сформувався шар тіста. Воно повинно стати гладким, пружним, не буде липнути до рук. При необхідності підсипаємо більше борошна.

Формуємо з тіста гладкий колобок, загортаємо його в харчову плівку, щоб поверхня не підсихали. Залишаємо на столі на тридцять-сорок хвилин для дозрівання.

Після цього тісто розрізаємо на частини. Розкачуємо кожну частину в тонкий пласт. Нарізаємо на заготовки, загортаємо в них начинку і формуємо манти звичним способом.

Приємного апетиту!

Тісто в домашніх умовах