Пиріжки являють собою популярне блюдо багатьох народів та національностей. Сьогодні я хочу поділитися неймовірним рецептом дріжджового тіста для пиріжків, приготованого на швидкодіючих сухих дріжджах. Випічка на такому тесті виходить ніжною і повітряної.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Борошно пшеничне – 600 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Дріжджі швидкодіючі – 7 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати дріжджове тісто для пиріжків із сухих швидкодіючих дріжджів? У глибокій ємності змішайте необхідну кількість теплого молока, цукру і сухих швидкодіючих дріжджів.
Ретельно перемішайте до повного розчинення.
Опару оберніть харчовою плівкою і залиште приблизно на 10 хвилин. Після закінчення часу опара добре підніметься і збільшиться в об’ємі.
В окрему глибоку миску просійте необхідну кількість пшеничного борошна.
Після чого розбийте куряче яйце, додайте сіль.
В миску введіть піднялася опару.
Гарненько перемішайте.
Після чого тісто викладіть на чисту робочу поверхню, добре вимісіть руками і скачайте в велику кулю. Якщо тісто липне до рук, додайте борошно.
Помістіть його в глибоку ємність і оберніть харчовою плівкою або накрийте чистим кухонним рушником.
Коли тісто підніметься, трохи обімніть його і залиште піднятися ще раз.
Піднялося дріжджове тісто використовуйте для приготування улюблених пиріжків.
Насолоджуйтеся пухнастою домашньою випічкою!
Дріжджове тісто для пиріжків в духовці Дріжджове тісто на молоці для пиріжків в духовці Тісто в домашніх умовах Тісто для пиріжків на молоці Тісто на молоці з дріжджами для пиріжків як пух на сковороді Тісто на молоці як пух з дріжджами для пиріжків в духовці