Пишне і повітряне тісто для пиріжків найкраще приготувати на дріжджовий опарі. Так воно відмінно піднімається і пиріжки виходять просто чудовими. Справжня смакота!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Молоко коров’яче – 300 мл
- Свіжі дріжджі – 25 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло рослинне – 50 гр.
Процес приготування:
Готувати дріжджове тісто для пиріжків на опарі з сухих дріжджів легко! Відразу приготуємо опару. Для цього підігріваємо молоко приблизно до 35 градусів. Додаємо в нього сіль, цукровий пісок і дріжджі. Все добре перемішуємо.
Тепер просіваємо борошно і 100 гр. борошна вводимо в опару.
Розмішуємо, накриваємо ємність з опарою і ставимо її в тепле, але не гаряче місце на 60 хв.
Коли опара підійшла, додаємо в неї яйця, рослинне масло і решту просіяне борошно. Ретельно перемішуємо продукти лопаткою, а потім вимішуємо руками 3-5 хв.
Накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце на 1,5 години, щоб воно піднялося. Приблизно через 40 хв., тісто потрібно буде обім’яти, також потрібно його обім’яти в кінці готування.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для пиріжків в духовці Тісто для пиріжків в духовці Тісто для пиріжків з картоплею Тісто на молоці для пиріжків смажених на сковороді Тісто на молоці з дріжджами для пиріжків як пух на сковороді