Пишне і повітряне тісто для пиріжків найкраще приготувати на дріжджовий опарі. Так воно відмінно піднімається і пиріжки виходять просто чудовими. Справжня смакота!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Молоко коров’яче – 300 мл
  • Свіжі дріжджі – 25 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – 50 гр.

Процес приготування:

Готувати дріжджове тісто для пиріжків на опарі з сухих дріжджів легко! Відразу приготуємо опару. Для цього підігріваємо молоко приблизно до 35 градусів. Додаємо в нього сіль, цукровий пісок і дріжджі. Все добре перемішуємо.

Тепер просіваємо борошно і 100 гр. борошна вводимо в опару.

Розмішуємо, накриваємо ємність з опарою і ставимо її в тепле, але не гаряче місце на 60 хв.

Коли опара підійшла, додаємо в неї яйця, рослинне масло і решту просіяне борошно. Ретельно перемішуємо продукти лопаткою, а потім вимішуємо руками 3-5 хв.

Накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце на 1,5 години, щоб воно піднялося. Приблизно через 40 хв., тісто потрібно буде обім’яти, також потрібно його обім’яти в кінці готування.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для пиріжків в духовці Тісто для пиріжків в духовці Тісто для пиріжків з картоплею Тісто на молоці для пиріжків смажених на сковороді Тісто на молоці з дріжджами для пиріжків як пух на сковороді