Не так давно відкрила для себе ідеальний рецепт дріжджового тіста для приготування апетитних смажених пиріжків. Тісто на воді виходить повітряним, легким і простим у приготуванні. А пиріжки на такому дріжджовому тесті ніби тануть у роті.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Борошно пшеничне – 480 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сухі дріжджі – 25 гр.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Вода – 200 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати дріжджове тісто для пиріжків на воді для смаження на сковороді. Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування смажених пиріжків, а також для їх начинки.
В глибокій ємності змішайте необхідну кількість теплої питної води і сухих дріжджів, додайте цукровий пісок і трохи пшеничного борошна, добре перемішайте до однорідно консистенції. Опару оберніть харчовою плівкою і залиште приблизно на 10 хвилин.
Потім в глибоку ємність просійте необхідну кількість пшеничного борошна, ретельно перемішайте. У центрі зробіть поглиблення, додайте сіль, рослинне масло і підійшла опару. Ретельно перемішайте.
Потім тісто добре вимісити руками на чистій робочої поверхні і скачайте в велику кулю. Накрийте харчової плівкою або чистим кухонним рушником. Коли тісто підніметься, трохи обімніть його і залиште піднятися ще раз.
тісто розділіть на однакові частини. Розкачайте з допомогою качалки. Викладіть улюблену начинку – солодкий або солоний. Сформуйте акуратні пиріжки.
Обсмажте їх до апетитної золотистої скоринки з двох сторін на добре розігрітій сковороді, змазаній рослинною олією. Гарячі пиріжки на дріжджовому тесті подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Тісто без яєць для пиріжків Тісто для пиріжків з капустою Тісто для пиріжків з картоплею Тісто для пиріжків на воді Тісто на воді для пиріжків з картоплею Тісто на воді для пиріжків смажених на сковороді Швидке тісто для пиріжків