З великим задоволенням хочу поділитися своїм улюбленим рецептом дріжджового тіста, яким часто користуюся для приготування пиріжків. Дріжджове тісто на воді і сухих дріжджах легке в приготуванні і використанні.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Масло рослинне – 40 мл
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сухі дріжджі – 7 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Вода – 325 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати дріжджове тісто для пиріжків на воді і сухих дріжджах смаження на сковороді. У глибоку ємність просійте необхідну кількість пшеничного борошна. Додайте цукровий пісок, сіль і сухі дріжджі, ретельно перемішайте.
Влийте необхідну кількість теплої питної води, скориставшись міксером, ретельно перемішайте на середній швидкості.
Влийте необхідну кількість рослинної олії і добре перемішайте на середній швидкості, скориставшись міксером.
Після чого тісто скачайте в велику кулю.
Помістіть його в глибоку ємність і оберніть харчовою плівкою або накрийте чистим кухонним рушником. Коли тісто підніметься, гарненько обімніть його і залиште піднятися ще раз.
Готове тісто розділіть на однакові частини. Викладіть улюблену начинку.
Сформуйте однакові пиріжки.
В глибоку каструлю з товстим дном або сковороду налийте необхідну кількість рослинної олії, а потім викладіть підготовлені пиріжки. Обсмажте їх до рівномірної золотистої скоринки з усіх боків.
Гарячі пиріжки з улюбленою начинкою на дріжджовому тесті подавайте на стіл з улюбленими гарячими напоями.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для пиріжків Тісто без яєць для пиріжків на сковороді Тісто для пиріжків з капустою Тісто для пиріжків з картоплею Тісто з сухими дріжджами для пиріжків на сковороді Тісто на воді для пиріжків з картоплею Швидке тісто для пиріжків на воді