З великим задоволенням хочу поділитися своїм улюбленим рецептом дріжджового тіста, яким часто користуюся для приготування пиріжків. Дріжджове тісто на воді і сухих дріжджах легке в приготуванні і використанні.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 7 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вода – 325 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати дріжджове тісто для пиріжків на воді і сухих дріжджах смаження на сковороді. У глибоку ємність просійте необхідну кількість пшеничного борошна. Додайте цукровий пісок, сіль і сухі дріжджі, ретельно перемішайте.

Влийте необхідну кількість теплої питної води, скориставшись міксером, ретельно перемішайте на середній швидкості.

Влийте необхідну кількість рослинної олії і добре перемішайте на середній швидкості, скориставшись міксером.

Після чого тісто скачайте в велику кулю.

Помістіть його в глибоку ємність і оберніть харчовою плівкою або накрийте чистим кухонним рушником. Коли тісто підніметься, гарненько обімніть його і залиште піднятися ще раз.

Готове тісто розділіть на однакові частини. Викладіть улюблену начинку.

Сформуйте однакові пиріжки.

В глибоку каструлю з товстим дном або сковороду налийте необхідну кількість рослинної олії, а потім викладіть підготовлені пиріжки. Обсмажте їх до рівномірної золотистої скоринки з усіх боків.

Гарячі пиріжки з улюбленою начинкою на дріжджовому тесті подавайте на стіл з улюбленими гарячими напоями.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для пиріжків Тісто без яєць для пиріжків на сковороді Тісто для пиріжків з капустою Тісто для пиріжків з картоплею Тісто з сухими дріжджами для пиріжків на сковороді Тісто на воді для пиріжків з картоплею Швидке тісто для пиріжків на воді