Тісто для пиріжків виходить дуже пишним і повітряним, якщо приготувати його на дріжджах. А швидкодіючі дріжджі – це простий спосіб зробити його якісним. Пиріжки будуть чудовими! Пальчики оближеш!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 4 склянки
- Дріжджі швидкодіючі – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Молоко коров’яче – 1,5 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Ванілін – 1.5 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування дріжджового тіста для пиріжків з сухими дріжджами швидкодіючими. Борошно просіваємо через ситечко, додаємо до неї цукровий пісок, сіль, ванілін і швидкодіючі дріжджі.
підігріваємо Молоко до 40 градусів і вливаємо в сухі продукти.
Потім додаємо яйце. Усе ретельно розмішуємо, формуючи тісто.
Змащуємо руки рослинним маслом, щоб тісто не прилипало і вимішуємо його 2-3 хв.
Потім накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 1 годину. Приблизно через 40 хв., тісто потрібно обім’яти руками.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для смажених пиріжків на сковороді Тісто для пиріжків з капустою Тісто для пиріжків на молоці Тісто для смажених пиріжків на сковороді Швидке тісто для пиріжків в духовці