Пиріжки з сиром готують і на сніданок, і для перекусу, адже вони не тільки смачні, але довго зберігають відчуття ситості. У цьому рецепті вам пропонується приготувати для сирних пиріжків дріжджове тісто на опарі. Тісто замішується і відразу можна приступати до смаження пиріжків з сиром на сковорідці. Для начинки дуже добре підходить копчений сир з відварним яйцем. Спробуйте!
Інгредієнти: на 2 порції.
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Вода – 1.5 склянки
- Сухі дріжджі – 1 пакет
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 2.5 ч. л.
- Масло рослинне – 0.5 склянки
Процес приготування:
Як приготувати дріжджове тісто для пиріжків з сиром на сковороді? Спочатку підготуйте всі необхідні продукти для сирних пиріжків.
В посуд для замішування тіста налийте теплу воду. В ній розчиніть сухі дріжджі, цукор і сіль.
Потім насипте кілька ложок просіяної на сито борошна.
Опару з допомогою віночка добре перемішайте і залиште на 10 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.
Потім у підійшла опару насипте решту борошна, налийте олію і руками замісіть тісто. Пам’ятайте, що тісто має бути м’яким.
Замішане тісто перекладіть на присипану борошном робочу поверхню столу. З цим тестом вже можна працювати.
Приготуйте сирну начинку. Тісто скачайте в джгут, наріжте на шматочки. Кожен шматочок розкачати качалкою і можете формувати пиріжки з начинкою.
При смаженні пиріжки на такому дріжджовому тесті будуть рум’яними, ніжними і начинка не витече.
Приємного апетиту!
Пісне тісто для пиріжків Тісто в домашніх умовах Тісто для пиріжків в маслі Тісто для пиріжків з картоплею Швидке тісто для пиріжків