Пиріжки з сиром готують і на сніданок, і для перекусу, адже вони не тільки смачні, але довго зберігають відчуття ситості. У цьому рецепті вам пропонується приготувати для сирних пиріжків дріжджове тісто на опарі. Тісто замішується і відразу можна приступати до смаження пиріжків з сиром на сковорідці. Для начинки дуже добре підходить копчений сир з відварним яйцем. Спробуйте!


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Вода – 1.5 склянки
  • Сухі дріжджі – 1 пакет
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 0.5 склянки

Процес приготування:

Як приготувати дріжджове тісто для пиріжків з сиром на сковороді? Спочатку підготуйте всі необхідні продукти для сирних пиріжків.

В посуд для замішування тіста налийте теплу воду. В ній розчиніть сухі дріжджі, цукор і сіль.

Потім насипте кілька ложок просіяної на сито борошна.

Опару з допомогою віночка добре перемішайте і залиште на 10 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.

Потім у підійшла опару насипте решту борошна, налийте олію і руками замісіть тісто. Пам’ятайте, що тісто має бути м’яким.

Замішане тісто перекладіть на присипану борошном робочу поверхню столу. З цим тестом вже можна працювати.

Приготуйте сирну начинку. Тісто скачайте в джгут, наріжте на шматочки. Кожен шматочок розкачати качалкою і можете формувати пиріжки з начинкою.

При смаженні пиріжки на такому дріжджовому тесті будуть рум’яними, ніжними і начинка не витече.

Приємного апетиту!

Пісне тісто для пиріжків Тісто в домашніх умовах Тісто для пиріжків в маслі Тісто для пиріжків з картоплею Швидке тісто для пиріжків