Із здобного дріжджового тіста роблять солодкі пироги, пишні булочки і пиріжки з різноманітними начинками. Не варто боятися труднощів при роботі з дріжджовим тістом, досить просто слідувати покрокового рецептом.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Для опари: –
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Сухі дріжджі – 11 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Житнє обдирне борошно – 5 ст. л.
- Для тіста: –
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Борошно пшеничне – 550 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати дріжджове здобне тісто для пиріжків в духовці. Молоко підігрійте до температури 35-36 градусів, всипте в нього дріжджі і цукор, перемішайте. Потім додати 5 столових ложок борошна, перемішайте і залиште опару на 30 хвилин в теплому місці.
За цей час дріжджі почнуть працювати і на поверхні опари з’явиться піна.
Окремо змішайте яйця, цукор і розм’якшене вершкове масло. Потім додайте в цю суміш опару і перемішайте.
Далі частинами введіть просіяне борошно і рослинне масло, замісити тісто.
Тісто має бути м’яким і еластичним. Накрийте його рушником і залиште на 1-1,5 години.
За цей час тісто збільшиться в розмірі в кілька разів. Обімніть тісто трохи руками і приступайте до ліплення пиріжків.
Приємного апетиту!
Тісто для пиріжків в духовці Тісто для пиріжків з капустою Тісто для пиріжків на 1 літр молока Тісто для пиріжків на молоці Тісто на молоці для пиріжків з картоплею Швидке тісто для пиріжків Швидке тісто для пиріжків на молоці