Сучасні господині часто замішують тісто для оладок з додаванням кефіру. У цьому рецепті вам пропонується замісити дріжджове кефірний тісто без яєць і соди. Результат вас порадує: оладки будуть високі і ніжні і довго не опадають. Від виключення яєць смак випічки не змінюється. Кефір береться будь-якої жирності.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Сухі дріжджі – 12 гр.
- Кефір – 500 мл
- Масло рослинне – для смаження
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Як почати готувати дріжджові оладки на кефірі без соди і яєць? Спочатку підготуємо вказане в рецепті кількість продуктів для приготування оладок.
В окрему миску кладемо пресовані дріжджі, насипаємо до них 3 ложки цукру і вінчиком або ложкою розтираємо до стану кашки.
Кефір трохи підігріваємо і перелити в посуд для замішування тіста. Потім до кефіру перекладаємо дріжджову суміш, додаємо дрібку солі і просіяне на сито пшеничне борошно.
Потім за допомогою ложки замісіть тісто до однорідного стану. Воно належне бути густе і падати з ложки одним комком.
Потім посуд з тестом щільно закрийте шматочком харчової плівки, поверх її покладіть рушник або серветку і тісто на 1 годину, можна більше, поставте в тепле місце, щоб дріжджі почали працювати.
За цей час тісто підніметься, збільшиться в об’ємі втричі і по консистенції як густа сметана. Тісто після підйому перемішувати не треба.
Розігрійте сковорідку з рослинним маслом. Ложкою акуратно викладайте тісто на розігріту сковорідку, формуючи невеликі оладки. Обсмажуйте їх на невеликому вогні до рум’яної скориночки з обох сторін.
Обсмажені дріжджові оладки на кефірі без яєць і соди зі сковорідки перекладіть на паперовий рушник, щоб видалити зайве масло, а потім помістіть їх на порційні тарілки і подайте до столу з улюбленим варенням.
Приємного апетиту!
Дріжджові оладки Дріжджові оладки на кефірі Оладки без яєць Оладки на кефірі Оладки на кефірі з сухими дріжджами Оладки на кефірі як у бабусі Оладки на швидкодіючих дріжджах