Оладки – одне з улюблених страв, яка готувала бабуся, коли я приїжджала до неї на канікули в село. Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом бабусиних оладок на кислому молоці і дріжджах. Оладки виходять неймовірно повітряними, пухнастими і ніжними.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Молоко кисле – 600 мл
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сода харчова – 1,5 ч. л.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Сухі дріжджі – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати оладки на кислому молоці на дріжджах? Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для оладок на кислому молоці і дріжджах.

Кисле молоко заздалегідь дістаньте з холодильника або трохи підігрійте на вогні або в мікрохвильовій печі. Додайте необхідну кількість дріжджів і ретельно перемішайте до повного розчинення. Візьміть глибоку миску, розбийте курячі яйця, додайте необхідну кількість цукрового піску. Міксером або віночком збийте до пишної консистенції.

Отриману яєчну масу влийте до молочно-дріжджової суміші. Міксером або віночком добре перемішайте до стану однорідної консистенції.

В кілька прийомів введіть попередньо просіяного через дрібне сито пшеничне борошно.

Ретельно перемішайте тісто до утворення однорідної маси і повного зникнення грудочок. Ємність з тістом накрийте кришкою або оберніть харчовою плівкою і поставте в тепле місце приблизно на 30 хвилин.

Коли тісто добре підніметься, додайте необхідну кількість солі і харчової соди. Акуратними рухами знизу вгору перемішайте тісто.

Сковороду з товстим дном добре розігрійте на помірному вогні. Потім змастіть необхідною кількістю рослинного масла. Столовою ложкою акуратно викладіть тісто на деякій відстані один від одного, рівномірно розподіливши його по всій поверхні сковороди.

Як тільки краї підрум’яняться, а тісто добре схопиться, за допомогою силіконової або дерев’яної лопатки переверніть оладки на іншу сторону і обсмажте до золотистого кольору. Готові оладки викладайте на блюдо або велику тарілку.

Приготовані оладки на кислому молоці і дріжджах подавайте на стіл до улюблених гарячих напоїв, за бажанням доповніть своїм улюбленим соусом або наповнювачем – варенням, джемом, згущеним молоком або сметаною.

Приємного чаювання!

Оладки без кефіру Оладки з сухими дріжджами Оладки на молоці з содою Оладки на молоці з сухими дріжджами Оладки на швидкодіючих дріжджах Оладки як у бабусі