Якщо яєць на кухні немає, але на сніданок хочеться гарячих пишних оладок, у надрах кулінарних рішень все одно знайдеться підходящий варіант. Тісто можна замішати, використовуючи лише кисле молоко, соду, цукор і борошно. Такі оладки відмінно піднімуться при смаженні за рахунок реакції соди з кисломолочним продуктом. На поверхні утворюється традиційна рум’яна кірочка. М’якуш вийде ноздреватым і трохи тягнеться. У гарячому вигляді оладки гарні зі сметаною, варенням, згущеним молоком. Холодні, вони трохи твердіють і вже не такі апетитні.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Кисле молоко – 250 гр.
  • Борошно пшеничне – 5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Сода харчова – 0.66 ч. л.
  • Масло рослинне (для тіста) – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як почати готувати оладки на кисляку без яєць? Кисле молоко нагріваємо на плиті або в мікрохвильовій печі до теплого стану. Висипаємо в неї сіль, цукровий пісок, вливаємо олію без запаху і розмішуємо до розчинення кристалів.

В іншу ємність просіваємо борошно разом з харчовою содою. Вливаємо тонким струмком рідку суміш в борошно, одночасно заважаючи по колу і замішуючи таким чином тісто. Консистенція повинна в підсумку бути повністю однорідною і нагадувати густу сметану. Тісто падає з ложки дуже м’яким грудкою. При необхідності можна додати ще трохи борошна. Після замішування даємо масі постояти на столі п’ять-десять хвилин перед смаженням.

На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії без запаху. Ложкою набираємо тісто і викладаємо його невеликими порціями в киплячу олію. Температуру плити підтримуємо середньої. Відразу після викладання оладок закриваємо сковороду кришкою і смажимо приблизно дві хвилини.

знімаємо Кришку, оладки перевертаємо на інший бік і продовжуємо смажити кілька хвилин вже у відкритій сковороді. Як тільки знизу вироби зарум’яняться, витягаємо їх з сковорідки.

Готові оладки викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвої олії. Потім складаємо їх гіркою на тарілку і подаємо до столу, поки вони гарячі.

Приємного апетиту!

Оладки без дріжджів Оладки без дріжджів з содою Оладки без кефіру Оладки без молока Оладки без яєць Оладки з содою Оладки як у бабусі