М’який і ситний пиріг з яскравим і насиченим смаком ягід. Сподобається тим, хто любить поєднання солодкої здоби з кислуватим ягідним джемом, відмінно підійде до чаю.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Сухі дріжджі – 1,5 ч. л.
  • Сіль 0.25 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Брусниця – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Крохмаль картопляний – 2-3 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати дріжджовий пиріг з замороженої брусницею? Збийте яйце з додаванням солі до появи стійкої піни. Молоко підігрійте в окремій ємності і розчиніть у ньому цукор і дріжджі. Залиште на 5-10 хвилин до появи шапочки з піни, потім влийте до збитим яєць і розмішайте.

Додайте до опарі рослинне масло і по частинах просійте борошно через дрібне сито, щоб позбутися від грудочок. Ретельно вимісіть все інгредієнти до отримання однорідного тіста, яке буде м’яким і трохи липнути до рук. Якщо вам подобається більш щільна випічка, можете підсипати ще борошна.

Укрийте тісто харчовою плівкою або рушником і залиште на 1,5 години в теплому місці, щоб воно піднялося.

Брусницю промийте в тазику з водою, щоб не пошкодити. Зберіть з поверхні води весь новий сміття, злийте рідину, а ягоди сполосніть в друшляку і обсушіть рушником. Складіть їх у миску, додайте крохмаль і цукор і акуратно перемішайте, щоб плоди повністю вкрилися сумішшю.

Піднялося тісто розкачайте під розмір вашої форми, залишаючи запас на формування бортів. Можете також попередньо відокремити частину тіста для прикраси пирога. На основу викладіть ягоди і разравняйте їх.

Розігрійте духовку до 180 С, заберіть у неї пиріг і випікайте протягом 30-40 хвилин. Бортики до цього часу піднімуться і придбають золотисто-коричневий відтінок. Дістаньте готову страву з духовки, остудіть на решітці до кімнатної температури і подавайте на стіл.

Приємного аппетита!

Пироги