Пісочний пиріг з начинкою з сиру і полуниці нагадує чізкейк, відмінно доповнений соковитістю і яскравим смаком свіжих ягід. Пиріг виходить настільки красивим, що ви можете, сміливо приготувати його на святковий стіл. Схвальні відгуки та захоплення вашим кулінарним талантом забезпечено.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Для тіста: –
  • Борошно – 300 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Для начинки: –
  • Сир 5% або Сир 9% – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 3 ст. л.
  • Манна крупа – 1 ст. л.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Для прикраси: –
  • Полуниця – 350 гр.
  • Полуничне желе – 1 пакет
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування пісочного пирога з полуницею та сиром? У глибоку миску покласти розм’якшене вершкове масло. Всипте цукор, сіль і ретельно розітріть. Коли маса стане однорідною, вбийте в неї яйце, додайте сметану і перемішайте.

Просійте борошно, тим самим ви збагатите її киснем, а також позбудетеся від грудок і сміття, який може бути присутнім в ній. Додайте розпушувач і добре перемішайте сухі інгредієнти. Зверніть увагу на те, що пісочне тісто необхідно замішувати дуже швидко, щоб воно згодом не було жорстким.

Готове тісто загорніть в харчову плівку і покладіть на півгодини в холодильник.

Займіться приготуванням начинки з сиру. Помістіть в ємність для змішування сир, цукор, сметану, кукурудзяний крохмаль, ванілін, манну крупу і яйця. Перебити всі заглибним блендером.

Запаліть вогонь в духовці і розігрійте її до 180°С. Для випічки цього пирога переважно використовувати роз’ємну форму з високими бортами, діаметр якої 22-24 див. Дно форми застелити пергаментом, Бортики змастіть вершковим маслом і присипте борошном, зробивши тим самим, так звану французьку сорочку. Тісто рівномірно розподіліть по дну форми, і зробіть бортики, висота яких близько 4 див. В центр піщаної основи викладіть сирну масу, розрівняйте її.

Поставте пиріг в розігріту духовку і випікайте 40-45 хвилин. Готовий пиріг повністю остудіть.

Приготуйте желе відповідно до інструкції, зазначеної на упаковці. Переберіть і промийте полуницю. Видаліть хвостики і промокніть полуницю паперовим рушником, щоб позбавиться від зайвої вологи. Полуницю наріжте на однакові шматочки, які красиво викладіть поверх сирної начинки пирога і акуратно залийте підготовленим желе. Поставте пиріг в холодильник мінімум на годину.

Коли желе застигне, вийміть пиріг з рознімної форми і перенесіть його на красиве блюдо.

Подавайте пісочний пиріг з полуницею та сиром охолодженим, нарізавши на порції.

Приємного апетиту!

Пиріг з замороженою полуницею Пиріг з полуницею в духовці Пиріг з полуницею з пісочного тіста Пиріг з полуницею на сметані Пироги