Добротну домашню випічку люблять і дорослі і діти. Не буде винятком і малиновий пиріг на дріжджовому тесті, але для замісу гарного тесту потрібен час і певний досвід. У цьому рецепті вам пропонується дріжджове тісто взяти готовим, тоді пирогом можна пригостити своїх близьких і в будні дні, адже дріжджове тісто добре зберігається в холодильнику кілька днів. Малина для тіста підходить будь-яка.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Тісто дріжджове – 500 гр.
  • Малина – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати відкритий пиріг із дріжджового тіста з малиною? Форму для випічки застеляємо шматочком фольги або пергаментного паперу і змащуємо її маслом.

Готове дріжджове тісто на присипаної борошном стільниці розгортаємо в пласт відповідно до розміру форми. Потім перекладаємо його в підготовлену форму і по краю формуємо бортик.

В окремий посуд поміщаємо чисту малину, насипаємо до неї вказане в рецепті кількість крохмалю і цукру. Потім ложкою акуратно, щоб не пом’яти ягоди, все перемішуємо. Малина повинна бути покрита цукром і крохмалем повністю.

Підготовлену малинову начинку викладаємо на тісто рівним шаром. Даємо пирога 15 хвилин на расстойку.

Після закінчення цього часу випікаємо пиріг в духовці, розігрітій до 200°С протягом 30 хвилин. Випечений пиріг з малиною на дріжджовому тесті витягаємо з форми, трохи охолоджуємо і подаємо до столу.

Смачною і вдалою випічки!

Пиріг з малиною Пиріг з малиною в духовке Пироги