Гурмани вважають, що саме дріжджове тісто краще всього підходить для приготування основи під піцу. Дуже ніжне і смачне дріжджове тісто у вас вийде, якщо додати в нього трохи молока.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Сухі дріжджі – 16 гр.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати дуже смачне дріжджове тісто для піци на молоці, в окрему ємність влийте тепле молоко, додайте сухі дріжджі і цукор. Залиште цю масу на 10-15 хвилин у теплому місці, на її поверхні має утворитися шапочка з піни.
Борошно просіяти через дрібне сито. Всипте в миску склянка борошна і влити дріжджову масу, перемішайте і залиште на 30-40 хвилин в теплому місці. Опара повинна зрости. Потім всипте борошно, добре перемішайте і залиште ще на 40-60 хвилин.
Потім ще раз перемніть руками тісто, викладіть його на посипану мукою стільницю, зробіть поглиблення, влийте туди оливкова олія і додайте сіль.
Тісто перемніть до однорідного стану, воно повинно бути гладким і еластичним. Перш, ніж почати розкачувати тісто, дайте йому відпочити ще 30-40 хвилин, потім можна приступати до приготування піци.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для піци Дріжджове тісто для піци в духовці Дріжджове тісто для піци на сухих дріжджах Тісто для домашньої піци в духовці Тісто для піци Тісто для піци на молоці