Відмінний варіант тесту для піци ряжанка. В цілому, будь-який кисломолочний продукт добре підходить для приготування основи піци. Будь то кефір, сметана, айран чи ряжанкою. Остання має ніжний солодкуватий смак, який передається тесту і робить його дуже приємним. Також у тісто додаємо оливкову олію, яйця та борошно – простий доступний набір продуктів для смачного тіста. Під час розкочування пам’ятаємо, що таке тісто не варто формувати товстим шаром. Оптимальна товщина -три-чотири міліметри.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Ряжанка – 200 мл
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 2,5 – 3 склянки
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

Для приготування тіста для піци без дріжджів на ряжанці краще використовувати продукти кімнатної температури. Якщо є можливість, варто заздалегідь дістати ряжанку і яйце з холодильника, щоб вони встигли зігрітися.

розбиваємо Яйце в об’ємну миску, додаємо сіль.

Збовтуємо виделкою всі разом до однорідності.

Вливаємо до яєчної маси ряжанку, оливкове масло і перемішуємо.

Вводимо розпушувач, змішуємо.

Поступово невеликими порціями всипаємо борошно. В залежності від характеристик конкретної борошна може знадобитися трохи більше або трохи менше, ніж зазначено.

Орієнтуємося на потрібну консистенцію – тісто має вийти в міру крутим, не липнути до рук і бути пластичним.

Скачуємо його в кулю, накриваємо відрізком харчової плівки і відправляємо в холодильник на п’ятнадцять-двадцять хвилин.

Після закінчення зазначеного часу, дістаємо тісто і розгортаємо на присипаній тонким шаром борошна поверхні, у формі кола. Товщина пласта тіста – три-чотири міліметри.

Щоб готова піца не здувалася при випічці і вийшла рівною, наколюємо тісто виделкою в декількох місцях, після чого розкладаємо обрану начинку.

Випікаємо піцу на нижньому або середньо-нижньому рівні духовки при температурі 200 градусів. Зазвичай таке тісто пропікається за двадцять-двадцять п’ять хвилин. Час може змінюватись в залежності від ступеня вологості начинки. Не варто сильно зарумянивать тісто, досить легкої золотистої забарвлення.

Приємного апетиту!

Тісто в домашніх умовах Тісто для піци Тісто для піци без дріжджів Швидке тісто для піци на сухих дріжджах