Піца – не найкорисніша їжа, якщо враховувати, що готується вона на базі тесту з переробленої білого борошна. Проте завжди можна зробити потрібну заміну: замість марною борошна вищого сорту використовувати дуже цінну цільнозернове. Звичайно, вигляд і смак піци з такого тесту буде відрізнятися від традиційного блюда. Проте й користі від такої їжі буде більше. У любителів правильного харчування піца на такій основі точно має всі шанси увійти в повсякденне меню.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно цільнозернові – 1 склянка
  • Сіль 0.25 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 0.25 ч. л.
  • Сода харчова – 0.25 ч. л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 0.5 склянки
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Вівсяні пластівці – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати цільнозернові тісто для піци без дріжджів? Висипаємо В миску сухі інгредієнти: цільнозернове борошно, сіль, харчову соду і розпушувач. Ложкою змішуємо компоненти.

Поверх виливаємо молоко і оливкове масло. Далі кладемо мед. Якщо він твердий або занадто густий, попередньо розтоплюємо його протягом декількох секунд в мікрохвильовій печі до розрідження – так простіше змішувати тісто.

Замішуємо руками тісто. Його колір буде темнішим з-за характерного забарвлення цільнозерновий борошна. Консистенція – не туга, але оформлена, структура – негладка, з крупинками.

Висипаємо на тісто вівсяні пластівці і вмішуємо їх в загальну масу.

Формуємо з тіста кулю, накриваємо рушником, щоб не виникла подсохшая кірочка на поверхні, і залишаємо на десять-п’ятнадцять хвилин.

Після «відпочинку» розкачуємо тісто в пласт і викладаємо задуману начинку для піци.

Час випікання такого тесту, в середньому, буде п’ятнадцять-двадцять хвилин при 190 градусах. Деко з піцою краще розміщувати на нижньому або середньо-нижньому рівні.

Приємного апетиту!

Бездріжджове тісто на молоці для піци Тісто в домашніх умовах Тісто для домашньої піци в духовці Тісто для піци Тісто для піци без дріжджів Тісто для піци без дріжджів як у піцерії Тісто для піци без яєць Тісто для піци без яєць на молоці