Цей рецепт приготування надзвичайно смачного і ароматного джему призначений тільки для яблук «Антонівка» і саме тому, що в цих яблуках дуже багато натурального пектину, та й антонівка має унікальний аромат. При охолодженні, такий джем стає схожим на мармелад за рахунок того, що до нього додається при варінні вода, адже без води вийде просте повидло. Готується джем швидко і нескладно.
Інгредієнти: на 1 л.
- Яблука Антонівка – 1.5 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 2 склянки
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування джему з антонівки на зиму. Антонівку ретельно промийте під проточною водою і витріть серветкою яблука насухо.
Видаліть будь пристосуванням серцевину і очистіть яблука від шкірки, хоча шкірку можна і залишити. Очищені яблука зважте, адже за рецептом їх потрібно взяти 1 кг
Потім яблука подрібнити на крупній тертці або за допомогою кухонного комбайна зі спеціальною насадкою. Подрібнені яблука перекладіть в каструлю для варіння варення.
Потім до яблук налийте 2 склянки води, насипте розраховане кількість цукру і додайте лимонну кислоту, щоб їх колір залишився світлим.
На середньому вогні доведіть до кипіння. Зніміть пінку з поверхні. Варіть повидло на невеликому вогні протягом 1 години і при періодичному помішуванні його дерев’яною лопаткою або ложкою.
Зварений джем придбає гарний бурштиновий відтінок, але по консистенції, у гарячому вигляді, ще не буде таким густим. Готовність його перевірте, капнувши трохи джему на блюдце, крапля не повинна розтікатися.
Приготований джем з антонівки розлийте по сухим стерильним баночках і герметично закупорьте. Після охолодження перенесіть джем на зберігання в темне прохолодне місце.
Після охолодження джем буде за текстурою схожий на мармелад.
Вдалих і смачних заготовок!
Джеми