Джем з полуниці без варіння, приготований за пропонованим рецептом, вийде у вас дуже ароматним, насиченого кольору, і ягідки в ньому будуть цілими. Полуниця в цьому джемі не вариться, а готується тільки цукровий сироп. Ягода витримуються в сиропі протягом одного дня з 4-кратною варінням сиропу, в результаті чого консистенція десерту буде густий. За бажанням полуницю в кінці приготування можете подрібнити блендером, але з цілими ароматними ягодами буде смачніше.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Полуниця – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 0.5 склянки

Процес приготування:

Як приготувати джем з полуниці без варіння? Ягоди полуниці очистіть від чашолистків. Потім акуратно полуницю промийте холодною водою і відкиньте на друшляк, щоб вся вода стекла. В окремий посуд налийте воду, насипте в неї вказане в рецепті кількість цукру і поставте на маленький вогонь. Все добре розмішайте, щоб цукор повністю розчинився. Поваріть сироп протягом 5 хвилин. Сироп повинен вийти густим.

Підготовлені ягоди полуниці перекладіть в гарячий сироп і, прикривши посуд кришкою, залиште на 4 години для охолодження. За цей час полуниця дасть багато соку і сироп стане рідким.

З остиглої полуниці злийте сироп в інший посуд і поваріть на маленькому вогні ще 5-7 хвилин. Повторно перелийте гарячий сироп до полуниці і залиште на 4 години для охолодження.

Таку процедуру заливання полуниці гарячим сиропом з перервою для охолодження зробіть 4 рази.

Після останньої заливки гарячий джем перекладіть в стерильні баночки, герметично закупорьте їх і накрийте теплим покривалом.

Після 4-кратної варіння полуничний сироп вийде густим, і полуниця в ньому залишається цілою. Можете подавати полуничний джем до столу.

Їжте на здоров’я!

Варенье Джем з полуниці Джеми Полуниця без варіння на зиму Полуниця в сиропі без варіння на зиму Полуниця на зиму