Джем з кабачків і лимона виходить ніжним і в міру солодким смаком. Цитрус відмінно доповнює соковитий овоч. Ласощі ідеально для подачі до сімейного чаювання.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Кабачки – 2,5 кг
  • Цукор-пісок – 8 ст.
  • Лимон – 4 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з кабачків з лимоном. Кабачки ретельно промиваємо, очищаємо від шкірки і від насіння.

Підготуємо інгредієнти. Очищений кабачок нарізаємо дрібними кубиками. Так само чинимо і з лимоном. Отсыпаем потрібну кількість цукру.

Кабачок і лимон з’єднуємо в глибокому посуді, засипаємо цукром і перемішуємо.

Вміст ставимо на плиту. Доводимо інгредієнти до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо близько 30 хвилин. Джем постійно помішуємо. При необхідності знімаємо пінку.

Промиваємо банки і стерилізуємо будь-яким зручним для вас способом разом з кришками. У підготовлений посуд виливаємо джем. Залишаємо заготовку до повного охолодження. За цей час джем ще більше загусне і його можна відносити на зберігання.

Варення з кабачків з лимоном Джем з кабачків Джеми