Соковитий і легкий кабачок чудово гармонують з сухофруктами. Цитрусовий в заготівлі теж грає не мало важливу роль згущувача й натурального консерванту. За рахунок кураги варення виходить з апетитним бурштиновим відтінком, так і хочеться його швидше спробувати.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Кабачки (молодих) – 1 кг
  • Курага – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування варення з кабачків з курагою? Вимийте Кабачки і зріжте з них шкірку. Наріжте овочі кубиком і перекладіть в таз, в якому будете варити варення.

Всипте в кабачки цукор, перемішайте і залиште на 2 години, щоб з’явився сік.

Поставте посуд з кабачками на великий вогонь і закип’ятити. Зробіть вогонь малим і варіть 30 хвилин, періодично помішуючи.

Курагу замочити в окропі на 20 хвилин, перекладіть на друшляк і видаліть рідину.

Кабачки подрібніть заглибним блендером в однорідне пюре.

Лимон облийте окропом і перекрутіть з курагою через м’ясорубку прямо з шкіркою.

Перемістіть отриману масу в кабачкове пюре і розмішайте до однорідності.

Поставте варення на малий вогонь і після закипання поваріть 15-20 хвилин, помішуючи, щоб воно не підгоріло.

гаряче варення Розкладіть по стерильним банкам і негайно закупорьте прокип’яченими кришками. Переверніть банки і укутайте теплим пледом на 6 годин для повільного остигання вмісту.

Приємного апетиту!

Варення з кабачків Варення з кабачків з лимоном Варення з кабачків через м'ясорубку Кабачки на зиму Консервовані кабачки