Це рецепт заготівлі джему з лісової полуниці для тих господинь, у яких немає часу попередньо обробити ці маленькі ягідки. Хвостики або чашолистки в готовому варення зовсім не будуть відчуватися. Джем підкорить вас своїм насиченим суничним запахом і смаком. Рецепт простий.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Полуниця лісова – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Приступимо до готування джему з лісової полуниці з хвостиками. Спочатку ягоди лісової полуниці ретельно переберіть і видаліть дрібне сміття, великі гілочки і пошкоджені плоди. Полуницю добре промийте проточною водою і перекладіть в глибоку миску.

До ягід насипте половину розрахованої кількості цукру. Миску прикрийте рушником і залиште полуницю на 14-15 годин для настоювання.

Після закінчення цього часу ягідний сік налити в посуд для варіння варення, насипте до нього інший цукор, перемішайте і поваріть сироп протягом 10 хвилин на невеликому вогні.

полуничний сироп перекладіть ягоди і варіть джем до густої консистенції. Час варіння визначте самі.

Гарячий джем розлийте в чисті сухі банки. Потім баночки накрийте прокип’яченими кришками і стерилізуйте джем за звичайними правилами. Час стерилізації залежить від обсягу баночок.

Готовий джем з лісової суниці з хвостиками відразу герметично закупорьте, остудіть і перенесіть на зберігання.

Приємного чаювання!

Варення з лісової полуниці Варення з полуниці Джеми Заготовки з полуниць на зиму