Джем з малини не тільки смачне натуральне ласощі, але і всім відомий народний засіб від легкої застуди. Не дивлячись на те, що цей джем не містить цукру, він все одно виходить дуже ароматним і смачним.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Малина – 2 – 2.5 кг

Процес приготування:

Як почати готувати джем з малини без цукру? Для початку підготуйте тару для джему. Помийте кришки і банки, просушіть їх і поставте в духовку, розігріту до 150 градусів на 15 хвилин.

Малину пересипте в друшляк, поставте ємність з ягодами у воду, дуже акуратно помийте малину і дайте стекти рідини.

Вимиту і підсушену малину розкладіть по стерилізованим банкам, ягоди не придавлюйте.

У каструлю влийте воду, поставте на сильний вогонь, поставте банки з малиною у воду. У процесі готування, ягоди в банках почнуть осідати і пускати сік, кожен раз додайте свіжі ягоди, поки банки не заповняться варенням. Потім прикрийте банки кришками і проваріть джем в банках ще 30 хвилин.

Акуратно дістаньте банки з каструлі, загорніть кришки. Поставте банки догори дном під теплу ковдру і почекайте поки вони охолонуть. Зберігайте малиновий джем в прохолодному місці. Перед вживанням за смаком додайте цукор.

Приємного апетиту!

Варення з малини Джеми Конфітюр з малины Малина без цукру на зиму Малина на зиму Повидло з малини