Джем з лісової суниці – особливе ласощі. Ця ягода має приємний аромат, який не сплутаєш ні з чим іншим, і він зберігається при варінні. Щоб забезпечити джему густоту, варити його будемо на желирующем цукрі (на упаковці шукайте зазначену пропорцію 1:1). Такий цукор можна знайти практично в будь-якому гіпермаркеті.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Суниця – 1 кг
- Цукор желюючий (1:1) – 1 кг
Процес приготування:
Приступимо до готування джему з лісової суниці на зиму. Суницю ретельно промиваємо від забруднень. Чашолистки видаляємо.
Поміщаємо вологі після миття ягоди в посуд для варіння.
Закрити посуд кришкою і нагріваємо ягоди до виділення соку і подальшого кипіння. Не забуваємо помішувати. Проварюємо п’ять хвилин.
Додаємо желюючий цукор. Вводимо його поступово невеликими порціями, ретельно вмішуючи кожну порцію в ягідну масу.
Доводимо до кипіння і варимо дві-три хвилини. Знімаємо пінку.
Банки і кришки вимиваємо і стерилізуємо будь-яким доступним способом.
Готовий гарячий джем розкладаємо по стерилізованим сухим банкам і закручуємо сухими стерильними кришками.
Після остигання прибираємо суничний джем на зберігання в холодильник.
Приємного аппетита!
Джеми