Джем з лісової суниці – особливе ласощі. Ця ягода має приємний аромат, який не сплутаєш ні з чим іншим, і він зберігається при варінні. Щоб забезпечити джему густоту, варити його будемо на желирующем цукрі (на упаковці шукайте зазначену пропорцію 1:1). Такий цукор можна знайти практично в будь-якому гіпермаркеті.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Суниця – 1 кг
  • Цукор желюючий (1:1) – 1 кг

Процес приготування:

Приступимо до готування джему з лісової суниці на зиму. Суницю ретельно промиваємо від забруднень. Чашолистки видаляємо.

Поміщаємо вологі після миття ягоди в посуд для варіння.

Закрити посуд кришкою і нагріваємо ягоди до виділення соку і подальшого кипіння. Не забуваємо помішувати. Проварюємо п’ять хвилин.

Додаємо желюючий цукор. Вводимо його поступово невеликими порціями, ретельно вмішуючи кожну порцію в ягідну масу.

Доводимо до кипіння і варимо дві-три хвилини. Знімаємо пінку.

Банки і кришки вимиваємо і стерилізуємо будь-яким доступним способом.

Готовий гарячий джем розкладаємо по стерилізованим сухим банкам і закручуємо сухими стерильними кришками.

Після остигання прибираємо суничний джем на зберігання в холодильник.

Приємного аппетита!

Джеми