Вашій увазі представлений рецепт по-справжньому літнього ласощі – полуничного джему. Додаючи в джем лимонну кислоту, він має легку кислинку в поєднанні з солодким смаком. Такий смак дуже гармонійний для джему з полуниці. Густий, насичений, ароматний полуничний джем вийде навіть у молодої господині.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Лимонна кислота – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати джем з полуниці з лимонною кислотою? Полуницю слід промити, видалити плодоніжки і обсушити на паперовому рушнику.

Далі ягоди перекладаємо в ємність для варіння, присипаємо цукровим піском, перемішуємо і залишаємо на 2 години.

Через деякий час додаємо в полуничну масу лимонну кислоту. Озброюємося заглибним блендером і перебиваємо ягоди до стану пюре.

Ємність з вмістом поставте на вогонь, доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Після цього проваріть ягідну масу ще 5 хвилин. У процесі варіння знімайте з’являється пінку. Вимкніть газ і повністю остудіть отриману масу (на 4-5 годин). Виконайте дану маніпуляцію ще два рази, кожного разу доводячи полуничний джем до сильного кипіння.

Після третьої варіння готовий джем з полуниці в гарячому вигляді розлийте по підготовленим ємкостей, закупорьте кришками. Остудіть джем стандартним способом – банки переверніть денцем вгору і укутайте їх теплою ковдрою. Після охолодження перемістіть ласощі в темне і прохолодне місце.

Ідеальний літній десерт готовий! Відкривайте полуничний джем, коли прийде час, і насолоджуватися його смаком і ароматом!

Приємного вам чаювання!

Варення з полуниці Варення з полуниці з лимонною кислотою Джем з полуниці Джеми Заготовки з полуниць на зиму Повидло з полуниці