Холодним зимовим вечором немає нічого краще, ніж чашка гарячого чаю з малиновим джемом. Рецепт варення з малини без кісточок з желатином дуже простий і швидкий у приготуванні, тому сподобається будь-якій господині, яка цінує свій час і зусилля при цьому звикла радувати свою сім’ю лише найкращими заготовками.
Інгредієнти: на 2 л.
- Малина – 2 кг
- Цукор-пісок – 2 кг
- Желатин харчовий – 1 пакет
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування варення з малини без кісточок з желатином? Зібрати малину для малинового желе.
В друшляку малину промити, потім перебрати її від сміття.
Перекласти ягоди в каструлю, передавити малину давилкою для картоплі до утворення соку. Поставити каструлю на вогонь, довести малинову масу до кипіння. Варити 15 хвилин.
На друшляк полошить марлю, процідити через неї малинову суміш.
У проціджену суміш всипати цукор, додати желе. Поставити малинову суміш на вогонь, варити його на слабкому вогні до повного розчинення цукру і желатину.
Утворилася на джемі піну акуратно зняти шумівкою.
Банки і кришки для консервування желе стерилізувати. Розлити по підготовленим банкам готове желе з малини без кісточок з желатином. Укутати банки з желе теплою ковдрою, залишити остигати. Коли желе з малини без кісточок охолоне, переставити його в підвал, льох або холодильник для зберігання.
Приємного чаювання!
Варення з малини без кісточок Джеми Желе з малини без кісточок Конфітюр з малины Малина без кісточок на зиму