Джем з червоної аличі виходить яскравого насиченого кольору, з кислинкою. Відмінно підходить для начинок у випічку. Щоб отримати оптимальну густоту, пропонуємо використовувати пектин. Додаємо його в кінці варіння, попередньо змішавши з невеликою кількістю цукру.


Інгредієнти: на 1.3 л.

  • Алича – 1500 гр.
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Пектин – 1 ч. л.
  • Кориця – 1 паличка

Процес приготування:

Як почати готувати варення з аличі червоної на зиму? Аличу добре промиваємо, перебираємо від зіпсованих плодів. Розрізаємо кожен плід навпіл і отримуємо кісточку.

У каструлю кладемо підготовлену очищену аличу, додаємо цукровий пісок, кладемо паличку кориці для ароматизації. Залишаємо суміш на годину для виділення соку.

Потім перемішуємо плоди з цукром і ставимо на плиту. Доводимо масу до кипіння. Вогонь зменшуємо і варимо аличу тридцять хвилин. Палички кориці викидаємо.

Окремо змішуємо пектин і одну столову ложку цукрового піску. Цю суміш висипаємо в варення, ретельно перемішуємо і варимо ще три-чотири хвилини. Знімаємо з плити.

Банки і кришки моєму і стерилізуємо. Готовий гарячий джем розливаємо по стерильним банкам. Закручуємо кришками, даємо повністю охолонути. Прибираємо джем на зберігання в темне прохолодне місце. Після охолодження джем загусне.

Приємного аппетита!

Джеми