Приготовані таким чином кабачки смачні як в гарячому, так і в холодному вигляді. Це досить ситне блюдо, але одночасно з тим і легке. Можна подати такі кабачки в якості вечері або цупкого перекусу протягом дня. У фарш для аромату додаємо часточку часнику – він ідеально поєднується з кабачками і фаршем.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 1 шт.
- Фарш м’ясний (свинина і яловичина) – 200 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Борошно пшеничне – 4 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Рецепт фаршированих кабачків в клярі гранично простий! Кабачок промиваємо, обсушуємо, зрізаємо кінчики і знімаємо шкірку за допомогою ножа для чищення овочів.
Розрізаємо кабачок на кружки товщиною півтора-два сантиметри. Середину з насінням вирізаємо з допомогою ножа або виймаємо ложкою.
Фарш викладаємо в миску, додаємо одне яйце, сіль, перець чорний мелений і пропущений через прес часник. Ретельно вимішуємо ложкою.
Фарш обсмажуємо на сковороді на середній температурі до стану напівготовності, даємо йому трохи охолонути. Потім викладаємо фарш ложкою в кільця кабачка і трохи притискаємо його зверху, щоб утрамбувати.
Дві столові ложки борошна висипаємо в окрему плоску тарілку.
В іншу миску висипаємо залишилися дві столові ложки борошна, два яйця, сметану, щіпку солі. Змішуємо всі разом до повної однорідності з допомогою віночка.
На сковороді розігріваємо до гарячого стану рослинне масло. Фаршировані кільця кабачка опускаємо в кляр з двох сторін, потім обвалюємо в борошні і відразу викладаємо в гаряче масло. Обсмажуємо кабачки з кожного боку за чотири-п’ять хвилин на середньо-низькій температурі. Готові кабачки знімаємо зі сковороди й обсушуємо паперовим рушником від зайвої олії. Подаємо в гарячому або охолодженому вигляді.
Приємного апетиту!
Кабачки в клярі Кабачки в клярі з борошном і яйцем Кабачки в клярі на сковороді Кабачки з м'ясом Кабачки з м'ясом на сковороді Страви з кабачків