Ферганський плов на багатті – приголомшливе блюдо, яке всіх здивувати своїм смаком. Ситний, апетитний, дуже ароматний, такий плов захочеться приготувати ще не раз. Просто смакота!
Інгредієнти: на 10 порц.
- Рис білий – 800 гр.
- Баранина або Яловичина – 600 гр.
- Морква – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Часник – 2 головки
- Родзинки – 1 жменя
- Барбарис – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Зіра – 1,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1,5 ч. л.
- Перець червоний мелений – 1,5 ч. л.
- Сало свиняче – 400 гр.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Як почати готувати ферганський плов на вогнищі? Для м’яса краще взяти баранину або яловичину. Його треба порізати шматочками приблизно 1,5*1,5 див.
Моркву почистити і промити. Потім порізати її тонкими смужками.
Цибулю також очищаємо і ріжемо півкільцями.
Кладемо в глибоку казан сало або заливаємо рослинне масло, ставимо на вогонь і салу даємо розтопитися, а масло просто розігріваємо. Викладаємо м’ясо і обсмажуємо 10 хв, перевертаючи його на іншу сторону.
Додаємо до м’яса цибулю і моркву, перемішуємо і смажимо ще 10 хв.
Тепер додаємо рис, спеції і сіль. Перемішуємо і заливаємо воду. Тушкуємо протягом 40-50 хв. під кришкою до повної готовності рису. Він повинен бути м’яким, але не разваристым. Якщо вода википить, додаємо ще трохи.
Приємного апетиту!
Вірменський плов Плов Плов з бараниною Плов з барбарисом Плов з м'ясом та ізюмом Плов зі свининою Узбецький плов в казані на вогнищі Узбецький плов з бараниною