Звичайно плов готують з бараниною або свининою, більш рідко з курячим м’ясом. Пропонуємо спробувати не менш смачний. Але оригінальний варіант цієї страви з курячими сердечками.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис білий – 1 склянка
  • серце Куряче – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Куркума – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Вода – 0,5 склянки

Процес приготування:

Як приготувати плов з курячими сердечками на сковороді? Цибулину очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями. Морква вимийте, очистіть і наріжте соломкою.

На розігрітій сковороді обсмажте цибулю до м’якості. Курячі сердечка промийте, зріжте прожилки і розріжте навпіл, додайте їх на сковороду до смаженій луку. Смажте 10-15 хвилин.

Потім додайте моркву, сіль і спеції, продовжуйте готувати 7-10 хвилин.

Рис промийте проточною водою. Часник розділіть на зубчики і очистіть їх. Викладіть рис і часник на сковороду, додайте куркуму. Влийте воду, коли вона закипить, накрийте сковороду кришкою, зменшіть вогонь і тушкуйте плов 40-50 хвилин.

Плов подавайте на стіл у гарячому вигляді, можна додати до нього салат зі свіжих овочів.

Смачного!

Пісний плов з грибами Плов Плов без цибулі Плов з курки з рисом Плов з куркою і часником Плов з куркумою Розсипчастий плов з куркою