Форель на мангалі готується дуже просто, а виходить неймовірно смачно. Особливо, якщо свіжа рибка. Але навіть якщо тушка розморожена, страва вас точно порадує. Рецепт маринаду – найпростіший. Час маринування – від двадцяти хвилин до декількох годин. Чим довше, тим більш ароматною і насиченою спеціями виходить форель.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Форель – 1 кг
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 5 – 6 ст. л.
- Лимон – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 3 – 4 зуб.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування форелі цілком на мангалі? Форель чистимо від луски, розрізаємо черевце і видаляємо всі нутрощі. Голову, хвіст і плавники залишаємо. Ретельно промиваємо очищені тушки. Обсушуємо їх паперовими рушниками. Посипаємо рибу сіллю зовні і зсередини і укладаємо в щільний пакет. Варіант з пакетом – для економії часу, адже потім не доведеться відмивати посуд після маринування. Крім цього, пакет можна щільно зав’язати, і пахощі риби й часнику не проникнуть на сусідні продукти.
Ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння, миємо, обсушуємо і ріжемо на тонкі півкільця. Часник звільняємо від лушпиння і дрібно рубаємо ножем. Висипаємо цибулю з часником в пакет з рибою.
Лимон розрізаємо навпіл, вичавлюємо з нього сік прямо в пакет з рибою. Зверху поливаємо рослинним маслом.
Руками змащуємо форель маринадом. Намагаємося рівномірно розподілити по рибі цибулю з часником. Щільно зав’язуємо пакет і залишаємо форель орієнтовно на годину для маринування.
Готуємо мангал. Рибу кладемо на грати, злегка змащену рослинним маслом і відправляємо на мангал з тліючим вугіллям. Готуємо рибу за десять-п’ятнадцять хвилин з кожного боку орієнтовно. Не забуваємо перевертати ґрати для рівномірного прожарювання і зарум’янювання.
Готову форель перекладаємо з решітки на тарілку, прикрашаємо зеленню і лимоном. Подаємо на стіл в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Лосось на мангалі Риба на мангалі Страви з риби Червона риба на мангалі