У терпуга багато шанувальників, і неспроста. Під твердою лускою ховається дуже ніжний, солодкуватий, багате корисними мікроелементами і цінними жирами м’ясо. Терпуг ідеально підходить для копчення, однак можна приготувати його і менш клопіткою способом, при цьому, не втрачаючи смаку. Приготуємо рибку просто на решітці мангалу. Перед цим ретельно підготуємо тушки.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Терпуг – 4 шт.
  • Вода – 3 л.
  • Сіль – 1 склянка

Процес приготування:

Почнемо готувати терпуг на мангалі на решітці. Рибу чистимо від луски, ретельно миємо, розрізаємо черевце і виймаємо нутрощі. Гарненько промиваємо внутрішню порожнину. Голову і хвіст залишаємо.

В широку миску наливаємо холодну воду і всипаємо в неї сіль. Беремо велику столову сіль, дрібну краще не використовувати, оскільки вона дає непередбачувану ступінь просолювання.

Розмішуємо до розчинення кристалів.

Підготовлені очищені тушки терпуга поміщаємо в соляний розчин і залишаємо для просолювання на один-півтора години.

Після просолювання виймаємо рибу з соляного розчину, обсушуємо зсередини і зовні.

Готуємо мангал з тліючим вугіллям. Відкритого полум’я не допускаємо.

Укладаємо терпуга на решітку і запікаємо вугіллям орієнтовно двадцять п’ять-тридцять хвилин в цілому. Не забуваємо перевернути рибу в процесі приготування.

Готову рибу знімаємо з решітки і перекладаємо на блюдо.

Подаємо на стіл в гарячому або охолодженому вигляді. Додатково можна подати салат зі свіжих овочів, зелень, часточки лимона.

Приємного апетиту!

Риба на мангалі Риба на решітці на мангалі Страви з риби