Пропоную приготувати варіант корисного вечері в мультиварці. Горбуша в сметані виходить ніжною, соковитою і ароматною. Страву можна зробити менш калорійним і більш корисним, якщо використовувати замість сметани і майонезу натуральний йогурт і сир зниженої жирності.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горбуша – 1 шт.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Сметана – 5 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за бажанням

Процес приготування:

Для того щоб приготувати горбушу в сметані в мультиварці, візьміть тушку горбуші, якщо буде потрібно – розморозьте. Очистити від нутрощів. Ретельно промийте під проточною водою і обсушіть, скориставшись паперовими рушниками чи серветками. Наріжте на невеликі за розміром шматочки.

В чашу мультиварки налийте невелику кількість рослинного масла. На панелі приладу виберіть програму «Випічка» або «Смаження». Приправте горбушу всередині і зовні чорним меленим перцем і сіллю. Викладіть в чашу мультиварки і обсмажте приблизно по 10 хвилин з кожного боку. Кришку приладу не закривайте.

У невеликій мисці змішайте сметану і майонез, ретельно перемішайте. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте тонкими півкільцями. Укладіть поверх горбуші. Зелень ретельно промийте, просушіть і дрібно наріжте. Твердий сир натріть на дрібній тертці.

Полийте горбушу приготованим соусом, рівномірно розподіліть його з допомогою силіконової лопатки. Прилад закрийте кришкою. Встановіть програму «Гасіння», час приготування – 30 хвилин. За 10 хвилин до готовності, відкрийте кришку і присипте дрібно нарізаною зеленню і натертим сиром. Закрийте кришку і готуйте до закінчення програми.

Після звукового сигналу вимкніть мультиварку, відкрийте кришку, акуратно викладіть рибу на блюдо і подавайте горбушу в сметані порційно.

Приємного апетиту!

Страви з риби