Щоб смачно приготувати форель на решітці на мангалі, крім самої риби, потрібно лише сіль, лимон, оливкова олія і зелень. Ця риба не «просить» багато додаткових інгредієнтів і цілком самодостатня своїм природним смаком. Дуже важливий момент в процес приготування – не пересушити ніжну м’якоть. Для цього рибку маринуємо завчасно і смажимо до легкої скоринки.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Форель – 1 кг
  • Сіль – за смаком
  • Лимон – 2 шт.
  • Масло оливкове – 3 – 4 ст. л.
  • Петрушка – 3 – 4 гілки

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування форелі на решітці на мангалі? Рибу ретельно миємо, очищаємо від луски, видаляємо нутрощі. Голову, хвіст і плавники можна залишити. Ретельно промиваємо очищену тушку і обсушуємо її паперовим рушником. Посипаємо підготовлену рибу сіллю і поливаємо оливковою олією. Руками розтираємо сіль і масло по всьому тушкам.

Лимон миємо, обсушуємо і ріжемо на тонкі часточки. Закладаємо лимонні часточки в порожнину тушок.

Петрушку промиваємо, обсушуємо і поміщаємо в форель слідом за лимоном. Таким чином начиняємо всю рибу.

Готуємо мангал. Рибу кладемо на грати і відправляємо на мангал з тліючим вугіллям. Готуємо рибу за десять-п’ятнадцять хвилин з кожного боку орієнтовно. Не забуваємо перевертати ґрати для рівномірного прожарювання.

Готову форель перекладаємо з решітки на тарілку, прикрашаємо зеленню і лимоном. Подаємо на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Лосось на мангалі Страви з риби Форель на мангалі Червона риба на мангалі Шашлик з риби на мангалі