Тим, хто любить азіатську кухню, доведеться за смаком даний рецепт. Приготування фунчозы не вимагає багато часу. А подавати її пропонуємо зі шматочками овочів в традиційному соусі теріякі. Соковите і ситне блюдо, яке відмінно підійде на вечерю.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Фунчоза – 50 гр.
- Морква – 1 шт.
- Квасоля стручкова – 50 гр.
- Кукурудза консервована – 20 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 1 зуб.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Соус теріякі – 4 ст. л.
- Кунжут – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Суміш перців – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати фунчозу теріякі? Моркву, цибулю і часник очищаємо і промиваємо. Моркву натираємо на тертці для моркви по-корейськи. Як варіант, можна порізати її тонкою довгою соломкою. Ріпчасту цибулю і часник подрібнюємо на дрібні кубики. Стручкову квасолю розморожуємо і зливаємо рідину, якщо вона є.
Широку ставимо сковороду на плиту, виливаємо в неї рослинне масло. Нагріваємо до гарячого стану. Кладемо в масло стручкову квасолю, кукурудзу і моркву. Помішуючи, обсмажуємо на середньо-високій температурі протягом трьох хвилин.
Фунчозу поміщаємо в миску і заливаємо її окропом на сім-десять хвилин.
До овочів в сковороду висипаємо подрібнені цибулю і часник, сіль і суміш мелених перців до смаку, перемішуємо і обсмажуємо кілька хвилин до готовності овочів. Додаємо соус теріякі і також одну-дві столових ложки звичайної води, тушкуємо пару хвилин. Після цього додаємо підготовлену фунчозу, перемішуємо всі інгредієнти і продовжуємо тушкувати ще пару хвилин при закритій кришці.
В сковорідку додаємо кунжут, перемішуємо і відразу розкладаємо по тарілках для подачі. Рекомендується вживати в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Салат з фунчозой Фунчоза Фунчоза з куркою і соусом теріякі