Тим, хто любить азіатську кухню, доведеться за смаком даний рецепт. Приготування фунчозы не вимагає багато часу. А подавати її пропонуємо зі шматочками овочів в традиційному соусі теріякі. Соковите і ситне блюдо, яке відмінно підійде на вечерю.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Фунчоза – 50 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Квасоля стручкова – 50 гр.
  • Кукурудза консервована – 20 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Соус теріякі – 4 ст. л.
  • Кунжут – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Суміш перців – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати фунчозу теріякі? Моркву, цибулю і часник очищаємо і промиваємо. Моркву натираємо на тертці для моркви по-корейськи. Як варіант, можна порізати її тонкою довгою соломкою. Ріпчасту цибулю і часник подрібнюємо на дрібні кубики. Стручкову квасолю розморожуємо і зливаємо рідину, якщо вона є.

Широку ставимо сковороду на плиту, виливаємо в неї рослинне масло. Нагріваємо до гарячого стану. Кладемо в масло стручкову квасолю, кукурудзу і моркву. Помішуючи, обсмажуємо на середньо-високій температурі протягом трьох хвилин.

Фунчозу поміщаємо в миску і заливаємо її окропом на сім-десять хвилин.

До овочів в сковороду висипаємо подрібнені цибулю і часник, сіль і суміш мелених перців до смаку, перемішуємо і обсмажуємо кілька хвилин до готовності овочів. Додаємо соус теріякі і також одну-дві столових ложки звичайної води, тушкуємо пару хвилин. Після цього додаємо підготовлену фунчозу, перемішуємо всі інгредієнти і продовжуємо тушкувати ще пару хвилин при закритій кришці.

В сковорідку додаємо кунжут, перемішуємо і відразу розкладаємо по тарілках для подачі. Рекомендується вживати в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Салат з фунчозой Фунчоза Фунчоза з куркою і соусом теріякі