Якщо ви хочете здивувати гостей незвичним і одночасно простим стравою, то цей рецепт для вашого випадку. Фунчоза у фритюрі готується дуже швидко. Ця локшина може подаватися до столу як окрема закуска з різними соусами, так і в якості гарніру до вегетаріанським стравам.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Фунчоза – 100 гр.
- Масло рослинне – 200 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати фунчозу у фритюрі? В зручну жароміцну ємність вливаємо олію і ставимо на вогонь. Масло має розжаритися. Якщо в арсеналі немає кухонного термометра, то можна скористатися наступним способом: киньте в масло гілочку фунчозы, при належній температурі вона за секунди збільшиться в розмірі і обсмажиться.
Фунчозу з допомогою ножа або ножиць поділяємо на шматочки (приблизно по 10 см). Якщо готова фунчоза буде виступати в якості закуски, то можна ділити на менші шматочки – близько 5 див.
Коли масло стане потрібної температури, акуратно відправте фунчозу в масло і потримайте кілька секунд.
Потім з допомогою шумівки або іншого зручного пристосування дістаньте фунчозу з масла. 1-2 секунд досить, щоб локшина роздулася і збільшилася в розмірі в 3-4 рази.
Готову фунчозу викладаємо на паперову серветку – це допоможе позбавитися від надлишок олії.
Приправляємо фунчозу сіллю і перцем. Потім подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Салат з фунчозой Фунчоза