Якщо ви хочете здивувати гостей незвичним і одночасно простим стравою, то цей рецепт для вашого випадку. Фунчоза у фритюрі готується дуже швидко. Ця локшина може подаватися до столу як окрема закуска з різними соусами, так і в якості гарніру до вегетаріанським стравам.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Фунчоза – 100 гр.
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати фунчозу у фритюрі? В зручну жароміцну ємність вливаємо олію і ставимо на вогонь. Масло має розжаритися. Якщо в арсеналі немає кухонного термометра, то можна скористатися наступним способом: киньте в масло гілочку фунчозы, при належній температурі вона за секунди збільшиться в розмірі і обсмажиться.

Фунчозу з допомогою ножа або ножиць поділяємо на шматочки (приблизно по 10 см). Якщо готова фунчоза буде виступати в якості закуски, то можна ділити на менші шматочки – близько 5 див.

Коли масло стане потрібної температури, акуратно відправте фунчозу в масло і потримайте кілька секунд.

Потім з допомогою шумівки або іншого зручного пристосування дістаньте фунчозу з масла. 1-2 секунд досить, щоб локшина роздулася і збільшилася в розмірі в 3-4 рази.

Готову фунчозу викладаємо на паперову серветку – це допоможе позбавитися від надлишок олії.

Приправляємо фунчозу сіллю і перцем. Потім подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Салат з фунчозой Фунчоза