Фунчоза не має свого яскравого смаку, але вона швидко вбирає в себе аромати спецій, соусів і додаткових інгредієнтів. З-за цього свого властивості локшина підходить для салатів і збірних страв.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Фунчоза – 100 гр.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Редька чорна – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Помідори свіжі – 2 – 3 шт.
- Цибуля джусай – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Лимонний сік – 1 – 2 ст. л.
- Імбир мелений – за смаком
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування фунчозы з фаршем і овочами. Овочі вимити. Редьку і болгарський перець наріжте тонкою соломкою. Моркву потріть на тертці для салатів по-корейські. Цибулю наріжте півкільцями. Помідори подрібніть в блендері.
На соняшниковій олії обсмажте фарш протягом 12-15 хвилин.
Додайте редьку і болгарський перець, тушкуйте 3-4 хвилини. Потім покладіть моркву, ще через 5-7 хвилин додайте цибулю. Тушкуйте кілька хвилин, далі влийте томатну масу. Готуйте на середньому вогні, поки не випарується зайва волога.
Додайте на сковорідку дрібно нарізаний джусай, імбирний порошок, подрібнений часник, сіль, перець і соєвий соус.
Фунчозу залийте окропом на 10 хвилин, потім злийте воду, при необхідності поріжте локшину.
Змішайте фунчозу і м’ясну начинку, збризніть лимонним соком і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Салат з фунчозой Фунчоза Фунчоза з овочами