Фунчоза – смачна корейська локшина, яка відмінно поєднується з креветками та грибами. Краще всього для цієї страви взяти печериці, але можна використовувати будь-які ваші улюблені гриби. Вийде дуже апетитне, корисне і поживне блюдо.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Фунчоза – 200 гр.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Креветки свіжі – 200 гр.
- Гриби – 200 гр.
- Мед – 1 ч. л.
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Кетчуп – 1 ст. л.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Апельсиновий сік – 30 мл
- Перець чилі – 5 гр.
- Імбир мелений – 5 гр.
- Часник – 5 гр.
- Лемонграс – 5 гр.
Процес приготування:
Рецепт приготування фунчозы з креветками та грибами смачний! Креветки чистимо, відрізаємо у них голови і хвости.
Розігріваємо сковороду, змащену оливковою олією і викладаємо креветки. Смажимо 5-7 хв., поки скляне м’ясо не стане біло-рожевим.
Гриби ріжемо на шматочки.
Болгарський перець миємо, чистимо від насіння і ріжемо невеликими кубиками.
Додаємо гриби і болгарський перець до креветками і смажимо ще 10 хв.
В цей час приготуємо китайський соус. Для нього змішуємо соєвий соус, мед, кетчуп, апельсиновий сік, оливкова олія, а також спеції (мелений перець чилі, імбир, часник і лемонграс). Все добре перемішуємо.
Фунчозу заливаємо окропом і наполягаємо 3-5 хв.
Потім зливаємо воду і додаємо фунчозу на сковороду.
Заливаємо блюдо китайським соусом, перемішуємо і тушкуємо на плиті ще 5 хв
Приємного апетиту!
Салат з фунчозой Фунчоза Фунчоза з грибами і овочами Фунчоза з креветками Фунчоза з морепродуктів і соєвим соусом Фунчоза з соєвим соусом