Фунчоза – смачна корейська локшина, яка відмінно поєднується з креветками та грибами. Краще всього для цієї страви взяти печериці, але можна використовувати будь-які ваші улюблені гриби. Вийде дуже апетитне, корисне і поживне блюдо.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Фунчоза – 200 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Креветки свіжі – 200 гр.
  • Гриби – 200 гр.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Кетчуп – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Апельсиновий сік – 30 мл
  • Перець чилі – 5 гр.
  • Імбир мелений – 5 гр.
  • Часник – 5 гр.
  • Лемонграс – 5 гр.

Процес приготування:

Рецепт приготування фунчозы з креветками та грибами смачний! Креветки чистимо, відрізаємо у них голови і хвости.

Розігріваємо сковороду, змащену оливковою олією і викладаємо креветки. Смажимо 5-7 хв., поки скляне м’ясо не стане біло-рожевим.

Гриби ріжемо на шматочки.

Болгарський перець миємо, чистимо від насіння і ріжемо невеликими кубиками.

Додаємо гриби і болгарський перець до креветками і смажимо ще 10 хв.

В цей час приготуємо китайський соус. Для нього змішуємо соєвий соус, мед, кетчуп, апельсиновий сік, оливкова олія, а також спеції (мелений перець чилі, імбир, часник і лемонграс). Все добре перемішуємо.

Фунчозу заливаємо окропом і наполягаємо 3-5 хв.

Потім зливаємо воду і додаємо фунчозу на сковороду.

Заливаємо блюдо китайським соусом, перемішуємо і тушкуємо на плиті ще 5 хв

Приємного апетиту!

Салат з фунчозой Фунчоза Фунчоза з грибами і овочами Фунчоза з креветками Фунчоза з морепродуктів і соєвим соусом Фунчоза з соєвим соусом