Фунчоза легка в приготуванні і не потребує тривалої варінні, у неї немає яскраво вираженого смаку, тому вона відмінно поєднується з багатьма продуктами. Найчастіше її використовують як інгредієнт для страв азіатської кухні.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Фунчоза – 100 – 150 гр.
  • Печериці свіжі – 500 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Огірки – 1 шт.
  • Тунець консервований – 1 банка
  • Кунжут – 10 гр.
  • Лимонний сік – 1 – 2 ст. л.
  • Рибний соус – за смаком
  • Соєвий соус – за смаком
  • Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати фунчозу з консервованим тунцем, цибулю, часник, моркву очистіть, помийте. Цибулю наріжте півкільцями. Часник пропустіть через прес. Моркву наріжте тонкою соломкою. Перець помийте, очистіть від насіння і наріжте соломкою. Обсмажте овочі на соняшниковій олії 3-5 хвилин, овочі повинні залишитися хрустким.

Печериці наріжте скибочками, обсмажте на соняшниковій олії до готовності. Викладіть гриби і овочі в глибоку тарілку.

Огірок помийте, наріжте тонкою соломкою, покладіть до інших овочів, полийте їх лимонним соком, соєвим і рибним соусом, перемішайте і залиште маринуватися на 15 хвилин.

Фунчозу залийте окропом, залиште на 5 хвилин, промийте холодною водою.

Викладіть локшину на блюдо, наверх покладіть овочі і тунець. Посипте салат кунжутом і ставте на стіл.

Приємного апетиту!

Салат з фунчозой Фунчоза Фунчоза з грибами і овочами Фунчоза з овочами Фунчоза з печерицями Фунчоза з соєвим соусом