Японський соус теріякі давно влаштувався на російській кухні завдяки своєму особливому смаку і властивості надавати блиск при смаженні продуктів. Він чудово підходить до страв з фунчозой. Враховуючи, що в покупному соусі багато шкідливої хімії, його краще приготувати своїми руками. Готуємо фунчозу з куркою і болгарським перцем.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Фунчоза – 150 гр.
- Куряча грудка – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Перець чилі – за смаком
- Для соусу: (Теріякі) –
- Соєвий соус – 150 мл
- Часник – 2 зуб.
- Імбир мелений – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Мед – 2 ч. л.
- Оцет яблучний 6% – 1 ст. л.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Вода – 0.5 склянки
Процес приготування:
Готувати фунчозу з куркою, болгарським перцем і соусом теріякі легко! Спочатку приготуємо соус. У невелику мисочку налити соєвий соус і додайте до нього цукор, подрібнені імбир і часник у вказаній в рецепті кількості. Потім влийте рідкий мед, олія оливкова оцет і все добре перемішайте.
Отриману суміш вилийте на розігріту сковорідку і варіть на невеликому вогні, щоб рідина випарувалася і соус став густим. Потім у соус долийте воду, перемішайте і поваріть ще кілька хвилин.
Курячу грудку промийте і наріжте на довгу соломку. У сковорідці розігрійте трохи рослинного масла і на великому вогні обсмажте м’ясо до білого кольору. Потім курку посоліть і обсмажте на середньому вогні до рум’яної скоринки.
Перці очистіть від насіння, помийте і наріжте також на тонку соломку. Нарізаний перець до перекладіть курку і смажте на невеликому вогні, поки перець не стане м’яким.
Фунчозу відварити згідно до інструкції на упаковці. Потім відкиньте на друшляк і перекладіть на сковороду до м’яса. Налийте туди ж приготований соус.
Все перемішайте і дайте страві настоятися 1 годину, щоб несмачна фунчоза просочилася ароматом соусу, але можете подати до столу відразу після приготування.
Приємного апетиту!
Салат з фунчозой Фунчоза з куркою Фунчоза з куркою і болгарським перцем Фунчоза з куркою і овочами на сковороді Фунчоза з куркою і соусом теріякі Фунчоза з курячою грудкою