Ця страва сподобається любителям гострої азіатської кухні. Причому його гостроту ви завжди зможете відрегулювати самі, готувати фунчозу в кисло-солодкому соусі можна з м’ясом і рибою.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Фунчоза – 100 гр.
  • Куряче філе – 450 – 500 гр.
  • Олія соняшникова – 1 – 2 ст. л.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Соєвий соус – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чилі – за смаком
  • Кетчуп – за смаком
  • Кунжут для посипання

Процес приготування:

Як почати готувати фунчозу з куркою в кисло-солодкому соусі? Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте півкільцями, обсмажте на соняшниковій олії.

Додайте до цибулі дрібно нарізане куряче філе, смажте до готовності курки.

Перець помийте, видаліть з нього насіння, м’якоть наріжте тонкою соломкою, додайте її на сковорідку, перемішайте.

Потім влийте соєвий соус, 3-4 столові ложки кетчупу, 100 мл води, додайте спеції за смаком. Варіть 10-12 хвилин, поки не випарується зайва волога.

Фунчозу залийте окропом, залиште на 5 хвилин, потім промийте холодною водою.

Локшину перекладіть в глибоку тарілку, зверху покладіть тушковані овочі і м’ясо, посипте кунжутом – страва готова.

Приємного апетиту!

Гаряча фунчоза з куркою і овочами Фунчоза Фунчоза з куркою Фунчоза з куркою і овочами Фунчоза з куркою і овочами на сковороді Фунчоза з куркою, овочами і соєвим соусом Фунчоза з м'ясом і овочами