Швидкий і корисний для фігури варіант приготування популярної бобової вермішелі. Оскільки фунчоза майже не має смаку, вона відмінно вбирає сторонні запахи. Саме для додання страві смаку будемо додавати брокколі і печериці.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Капуста Брокколі – 300 гр.
  • Печериці свіжі – 340 гр.
  • Вода тепла – 50 мл
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Соєвий соус – 50 мл
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Імбир мелений – 1 ч. л.
  • Каррі – 0,5 ч. л.
  • Часник – 3 зуб.

Процес приготування:

Почнемо готувати фунчозу ПП. Свіжі або розморожені суцвіття брокколі висипати в каструлю, залити водою і довести до кипіння. Після початку закипання варити ще 1 хвилину, потім відкинути на друшляк.

Печериці перебрати, вимити, вкинути у відвар, що залишився від брокколі, і варити після закипання ще 5 хвилин, потім віджати і викласти в миску. Окремо в сотейнику або сковороді об’єднати соєвий соус, воду, сік лимона, оливкова олія, натертий дрібно імбир, каррі і подрібнений часник. Варити близько 3 хвилин, не забуваючи помішувати. Потім покласти в отриманий соус овочі та печериці. Варити на слабкому вогні ще 2 хв. Зняти з плити, накрити сотейник кришкою і дати трохи постояти, щоб заготовка з’єднала всі смаки і аромати.

Тим часом вермішель залити окропом на 5 хвилин, після чого відкинути на сито.

Покласти фунчозу в сотейник із заготівлею з грибів і броколі в соусі, ретельно перемішати, знову закрити кришкою і варити на слабкому вогні ще 5 хв. Зняти з вогню, дати трохи настоятися. Розкласти страву по тарілках і відразу ж спожити в їжу.

Приємного апетиту!

Салат з фунчозой Фунчоза