Любителів азіатської кухні це страва має сподобатися. Курка добре дружить з грибами, овочі додають страві соковитості, а часник додасть йому пікантну нотку. До приготовленої фунчозе можете подати домашні соління і свіжі овочі. Готуємо фунчозу з соусом теріякі.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Фунчоза – 200 гр.
- Куряча грудка – 1 шт.
- Печериці свіжі – 200 гр.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Цибуля порей – 0.5 головок
- Помідори черрі – 7 шт.
- Соус теріякі – за смаком
- Часник – 3 зуб.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Сіль – за смаком
- Кунжут – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати фунчозу з куркою, грибами і овочами? Курячу грудку промийте і наріжте на довгасті шматочки.
Почистіть і печериці промийте і наріжте їх на тонкі пластинки.
Перець, цибуля, помідори черрі і помийте і наріжте на невеликі шматочки.
Ріпчасту цибулю почистіть і подрібніть в блендері або дрібно наріжте.
Фунчозу зваріть, як зазначено в інструкції на упаковці.
В сковорідці або краще в воке (спеціальна невелика сферична сковорідка) розігрійте рослинне масло і обсмажте в ньому нарізані гриби і ріпчасту цибулю до золотистого кольору.
Потім у сковорідку перекладіть нарізані перець, цибулю і помідори. Все перемішайте і посмажте ще 2 хвилини.
Потім до обсмаженою овочам перекладіть курку, все посоліть за смаком, посипте кунжутом і додайте подрібнені зубки часнику і посмажте всі 5 хвилин.
Після закінчення цього часу перекладіть в сковорідку відварену фунчозу, налийте по своєму смаку соус теріякі, перемішайте, спробуйте на смак і можете подати до столу.
Приємного апетиту!
Фунчоза з грибами Фунчоза з грибами і овочами Фунчоза з куркою Фунчоза з куркою і болгарським перцем Фунчоза з куркою і овочами на сковороді Фунчоза з куркою і соусом теріякі Фунчоза з курячою грудкою Фунчоза з овочами