Фунчоза з куркою, креветками і овочами – це просте і смачне блюдо. Воно досить ситне і відмінно підійде для сімейного вечері. Рідні точно оцінять ваші кулінарні старання!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Фунчоза – 150 гр.
  • Креветки свіжі (очищені) – 300 гр.
  • Куряче філе – 500 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Соєвий соус – 100 мл
  • Часник сушений – 1 щіпка
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати фунчозу з куркою, креветками і овочами? Креветки відварюємо протягом 3-4 хв. А потім заливаємо їх соєвим соусом і залишаємо маринуватися.

Куряче філе відварюємо протягом 30 хв., потім трохи охолоджуємо і натираємо його на спеціальну корейську тертку або ж дуже тонко нарізаємо смужками.

Цибулю чистимо і нарізаємо його півкільцями. Пасеруємо цибулю на розігрітому рослинному маслі.

Моркву чистимо і натираємо з допомогою корейської терки або ж звичайною у великі дірочки.

Додаємо моркву до цибулі і продовжуємо пасерувати овочі ще 5 хв.

Тепер поріжемо кубиками болгарський перець, також його потрібно почистити від насіння.

Таким же чином підготуємо помідори.

Додаємо перець, помідори, курку і креветки з соусом на сковороду, приправляємо червоним і чорним меленим перцем, а також сушеним часником і солимо блюдо. Розмішуємо і смажимо ще 5-7 хв

Фунчозу заливаємо крутим окропом і наполягаємо 5 хв.

Потім зливаємо воду через друшляк і відразу додаємо її на сковороду. Смажимо ще 3-5 хв.

Приємного апетиту!

Салат з фунчозой Фунчоза з креветками в соєвому соусі Фунчоза з креветками на сковороді Фунчоза з куркою, морквою, болгарським перцем Фунчоза з курячою грудкою і овочами Фунчоза з м'ясом і овочами Фунчоза з морепродуктів і соєвим соусом