Фунчоза з м’ясом і редькою – традиційна китайська їжа, яка однаково гарна, як у теплом, так і в холодному вигляді. Вдале поєднання локшина з м’ясним фаршем і різноманітністю овочів відкриє для вас нову гаму смаків і покаже, як вони гармонійно доповнюють один одного.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Моркву – 140 гр.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Редька чорна – 100 гр.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Фунчоза – 250 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Фарш м’ясний – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Помідори свіжі – 120 гр.
  • Перець червоний мелений – 0.25 ч. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Бальзамічний оцет – 5 мл

Процес приготування:

Моркву вибираємо соковиту і смачну. Так як для приготування фунчозы овочі обробляються зовсім короткий час, вони повинні зберегти свою соковитість і свіжість. Моркву чистимо, промиваємо і шаткуємо дрібною соломкою. Посипаємо її меленим коріандром і перемішуємо руками, трохи перетираючи, щоб морква пустила сік.

Редьку чистимо, промиваємо та нарізаємо дрібною соломкою. Для цього можна скористатися спеціальною теркою. Редьку солимо і перемішуємо, залишаємо, щоб вона трохи промаринувалася.

В каструлю з киплячою водою опускаємо локшину і варимо її згідно інструкції на упаковці. Потім відкидаємо на друшляк і даємо стекти воді.

Мультиварку включаємо режим «Смаження». Додаємо в чашу рослинне масло і кладемо фарш. Обсмажуємо його при відкритій кришці мультиварки до готовності, поки фарш не стане розсипчастим.

Цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо тонкими півкільцями. До фаршу додаємо цибулю і обсмажуємо до м’якості. Далі додаємо моркву і обсмажуємо ще 2 хвилини.

Потім у чашу додаємо редьку, перемішуємо і готуємо пару хвилин. Помідори промиваємо, кладемо в глибоку миску і заливаємо окропом, залишаємо на одну хвилину. Після цього помідори споліскують холодною водою і чистимо від шкірки. Нарізаємо помідори тонкими півкільцями і додаємо в чашу мультиварки.

В останню чергу додаємо локшину, солимо, перчимо, додаємо оцет і подрібнений часник. Добре перемішуємо, вимикаємо мультиварку, закриваємо кришку, залишаємо фунчозу настоятися в теплому чаші близько 10 хвилин.

Після цього викладаємо фунчозу на порційну тарілку і приступаємо до дегустації, приємного апетиту!

Салат з фунчозой Фунчоза Фунчоза з овочами