За екзотичною їжею не обов’язково їхати в інші країни. Проявивши трохи фантазії можна і на домашній кухні приготувати страви з далекої Азії, фунчозу з куркою, наприклад.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Фунчоза – 100 гр.
- Куряче філе – 200 гр.
- Болгарський перець солодкий – 150 гр.
- Морква – 150 гр.
- Огірки – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Коріандр – за смаком
- Зелень – за смаком
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Масло кунжутне – 1 ст. л.
- Лимонний сік – 1 – 2 ст. л.
- Імбир мелений – за смаком
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Щоб приготувати фунчозу з куркою, куряче філе помийте і наріжте соломкою.
Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте півкільцями.
Овочі та зелень вимити. Овочі наріжте тонкою соломкою, зелень дрібно порубаєте.
На соняшниковій олії обсмажте цибулю до прозорості, додайте до нього курку, смажте протягом 10 хвилин.
Потім покладіть на сковороду моркву і перець, тушкуйте все разом 3-4 хвилини. Наприкінці посоліть за смаком.
Фунчозу залийте окропом на 5 хвилин, потім промийте і відкиньте на друшляк.
Для заправки змішайте соєвий соус, кунжутне масло, лимонний сік, спеції і подрібнений часник.
Складіть в миску м’ясо, овочі, зелень і фунчозу, полийте заправкою, перемішайте. Залиште на 10-15 хвилин, щоб інгредієнти просочилися приправами.
Приємного апетиту!
Салат з фунчозой Фунчоза з куркою Фунчоза з куркою і болгарським перцем Фунчоза з куркою, овочами і соєвим соусом Фунчоза з курячою грудкою Фунчоза з м'ясом і овочами