Всім любителям креветок і мідій рекомендую приготувати фунчозу з морепродуктами і овочами. Ароматне блюдо виглядає апетитно, яскраво і нарядно. Заправка з соєвого соусу і меду чудово поєднується з часником.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Фунчоза – 200 гр.
- Огірки – 3 шт.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Морква по-корейськи – 150 гр.
- Мед – 0.5 ч. л.
- Креветки свіжі – 500 гр.
- Мідії – 200 гр.
- Соєвий соус – 5 ст. л.
- Часник – 4 зуб.
- Масло оливкове – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати фунчозу з морепродуктами і овочами легко! Свіжозаморожені морепродукти помістіть в ємності, і залийте окропом на кілька хвилин, після чого злийте рідину через сито або друшляк.
Креветки очистити від панцира, або обирайте вже очищені.
Приготуйте заправку. Два зубчики часнику очистіть від лушпиння і подрібніть за допомогою дрібної терки або преса. Викладіть в миску, додайте необхідну кількість меду.
Влийте соєвий соус. Ретельно перемішайте до повного розчинення меду.
Огірки та болгарський перець добре вимийте. Вимитий болгарський перець очистіть від серцевини і насіння. Обріжте кінчики огірків.
Візьміть оливкова олія.
На дно каструлі з товстим дном налийте невелику кількість оливкової олії. Підготовлений болгарський перець наріжте тонкою соломкою.
Перець викладіть в каструлю. Огірки натріть на тертці для моркви по-корейськи. Якщо будете використовувати свіжу моркву, то натріть її на тертці, попередньо вимивши і очистивши від шкірки.
Натерті огірки і морква по-корейськи викладіть в каструлю до болгарського перцю.
Залийте 150 мл питної води і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння і готуйте приблизно 5 хвилин, потім зніміть з вогню.
Фунчозу помістіть у підготовлену каструлю.
Залийте заздалегідь підготовленим окропом на 5-7 хвилин, потім злийте її промити питною водою.
В глибоку сковороду налийте невелику кількість оливкової олії. Очистіть часник і подрібніть ножем. Викладіть подрібнений часник і, періодично помішуючи, обсмажте близько хвилини на сильному вогні.
В сковороду викладіть підготовлені креветки і мідії.
Готуйте приблизно 5 хвилин.
В сковороду викладіть готові овочі.
Готуйте до повного випаровування рідини.
Приготовану рисову локшину переметите до решти інгредієнтів.
Додайте приготовану заправку, посоліть за смаком.
Ретельно перемішайте приготоване блюдо.
Прогрійте все ще пару хвилин, щоб фунчоза ввібрала в себе всі запахи.
Ще раз перемішайте.
Готову фунчозу розкладіть по порціях і насолоджуйтеся.
Приємного апетиту!
Салат з фунчозой Фунчоза Фунчоза з креветками Фунчоза з креветками на сковороді Фунчоза з морепродуктами і овочами Фунчоза з морепродуктів Фунчоза з овочами